南京培训 试卷中心 2011年成人高等学校招生全国统一考试英语

2011年成人高等学校招生全国统一考试英语

已经有8403人做过该试卷

试卷说明:

考试人数:8403 试卷来源:厚学网 试卷年份:2013 年

试卷提供:

试卷提供:赤峰学院函授站 电话:

试卷内容   精品课程,聚英打造,选择聚英在职考研,选择成功!!

2011年成人高等学校招生全国统一考试英语

答案必须答在答题卡上指定的位置答在试卷上无效。
 
一、语音知识共5小题每题1.5分共7.5分。) 在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。
 1. A. about    B. south    C. loud    D. youth 
2. A. special   B. second   C. uncle   D. vigtory 
3. A. tale     B. trade     C. have    D. wave 
4. A. weather  B. gather   C. method  D. northem 
5. A. climb   B.comb     C.doubt    D.double 

二、词汇与语法知识共15小题每题1.5分共22.5分。 从每小题的四个选项中,选出最佳的一项 
6.MY birthday is on      Friday this year. 
A.不填   B. a   C.an      D. the 
7. The children were required to wear new school clothes, but Kim couldn't afford    . 
A. any     B. one   C. some   D. that
 8. Alfredo left the house at 6 this morning, and we      him ever since.
 A. wouldn't see     B. didn't see    C. haven't seen     D. hadn't seen
 9. 1 like parents to come to school,       I do not like them to go away with a misunderstanding. 
A. but       B. for        C. or      D. so
 10. At the foot of the hill, Jim   his bicycle and began to push it. 
A. got away  B.got off   C. got on   D.got up 
11. It was     beautiful weather that we spent the whole day in the park. 
A.really   B.so    C. such   D. very 
12 David won’t come to my wedding party    I send him an invitation. 
A.when    B.unless     C.as    D.after 
13.     the end,theboy chose to go to Oberlin College. 
A.At      B.By     C.In       D.On 
14. 1 can't find my notebook in the room.I     it in the library last night. 
A. ought to have left    B. would have left     C. should have left    D. must have left 
15 . A tal I building has been set up in     was a wasteland before. 
A. which B. where C. what D. that 
16. Studies will be needed to see if the medicine has any     on the disease. 
A. wealth   B. effect   C. price   D. market
 7. The students sat under a big tree,     cold orange juice.
 A. drink B. drank C. to drinkD. drinking 
18.The girl who     by a falling tree is now in the hospital.
 A. hit B. has hit C. has been hit D. was hit 
19. You could look for a job in big cities     workers are better paid. 
A. where B. when C. whose D. that 
20. 1 don't remember who spoke first that night,but all of us       the same opinion.
 A. are expressing B. have expressed C. expressed D. express

三.完形填空共15小题每题2分共30分。) 通读下面的短文,掌握其大意。然后从每小题的四个选择项中选出最佳选项。 
 One evening my father brought my brother and me to pick up our mother. We arrived at the Eagles Hall and were  21   in the car when my father smelled something. He  22  behind our car and could see smoke  23  from a house, a block behind us. He quickly drove around to the house. The smokc was thick,and we saw  24  when he opened the door and went inside.He came out with a woman and rushed  25  in for her children.He didn't   26  until all the children were out.When the  27  arrived we went back to get Mom. My father didn’t   28  mention it to Mom.We had to tell her what we had   29  .My lather said that nothing much  30  and not to worry. The next day the story in the   31  said that the people from the house were trying to _32 _ my father to thank him. My father just said that they had more important things to be  33  with. That's my dad and I still remember the many great things he did for others. Any one of these  34  makes my dad a hero, but he never stops.I've learned from him that being a hero  35  doing whatever you can whenever you can.
 21. A. driving   B. hiding    C. dreaming   D. waiting 
22. A. stared    B. searched   C. looked    D. checked
 23. A. coming   B. moving    C. flying     D. going 
24. A. a woman   B. fire       C. ruins     D. some children 
25. A. up       B. straight    C. forward   D. back 
26. A. stop      B. care      C. set out    D. get in 
27. A. friends    B. soldiers   C. newsmen    D. firemen 
28. A. even      B. ever      C. just        D. still
 29. A. thought   B. heard     C. learned      D. seen
 30. A. happened  B. changed  C. burned    D. broke 
31. A. town      B. street    C. paper      D. book 
32. A. recognize   B. please   C. report    D. find
33. A. angry     B. busy     C. familiar    D. happy
    34. A. troubles   B. meetings  C. events     D. accidents 
35. A. notices    B. means    C. promises   D. remembers

四.阅读理解(共15小题每题3分共45分。 阅读下列短文然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。
A
Many people earn their living with their hands. Ed earns his living with his feet! And a very good living it is,too. Ed’s story began in a very small town in Brazil. His father and mother were very poor. Seven people lived in their tiny house. Ed's father often played football. Little Ed wanted to play football too. So his father made a soft ball for him to kick. It was a sock filled with soft materials. The little  kicked it every day.                                                           . At last Ed learned to kick a real football. By the time he was 11, he played football very well. One day Ed was playing with some men. A man passing by saw how fast the boy ran. He stopped to watch. How well Ed kicked the ball! After the game, the man called Ed to him. "My name is Mr. Dee," he said. "I used to playfootball for a living. Will you let me teach you what I know?" "Oh. yes!" Ed answered. In the next four years, Mr.Dee Ed to be a fine player. The boy worked hard. At last Mr.Dee talked to Ed's father. "This is boy is ready to play with the big teams."he said. "Let me take him to a city that has a good team." Mr.Dee took Ed to Santos, Brazil. There, the boy joined the Santos Football Club. In his first big game, Ed helped his team win by seven points. He made four of the seven points! Many people thought he was the best football player in the world. He was "The King of Football". 36. What is said about Ed's family when he was a little child? A. There were seven people in his family. B. His father made soft balls for a living. C. His parents liked playing football. D. His parents bought him a football. 
37. When he first saw Ed playing football, Mr. Dee was attracted by           .
 A. his young age      B. his running speed 
C. his love for football      D.his playing with men 
38. What can we know about Mr. Dee from the text?
 A. He joined the Santos Football Club.
 B. He and Ed used to live in the same town.  
C. He had been the best football player in Brazil. 
D. He happened to find a very good football player. 
B
 "The price of books for our students is just getting higher and higher and higher and, along with the rising cost of tuition (学费), it's killing these students," said Peter Jason, a college professor. "Remember, students are one of the poorest groups of people in America. Almost half of them have at least one part-time job. In fact, one of my students has three jobs. And she still manages tohave high scores and go to school full-time." Textbook prices are usually high. Adding to that problem, many college teachers change textbooks year after year, they either upgrade to a new edition (版本) or change to a different textbook. This further hurts students because if a teacher no longer uses a textbook, that book has no resale value. Dr. Jason decided to make life a little easier and a lot cheaper for his students by writing his own book on public speaking. "Many books have an increased price because of CD-ROMs, lots of color photographs and pictures. I talked to my students, and many of them, like me, prefer to keep things simple. So, a few years ago, I wrote my own textbook. I made sure that it was simple. Compared to most of other public speaking books, mine is half the number of pages, and one-third the price. That is $30 instead of $90. When I wrote a second edition last year, students only had to buy the 35 new pages. For only $7.00, they had almost a new book." 
39. What did Dr. Jason say about students at college? 
A. They are short of money.     B. They need simple books. 
C. They have no part-time jobs.    D. They are trying to get high scores. 
40. What does "that problem" in Paragraph 2 refer to?
 A. The high prices of textbooks.    B. The low resale value of books.
 C. Too many different new books.   D. No color pictures in textbooks. 
41. What did Dr. Jason decide to do to help the students?
 A. To choose cheaper textbooks.    B. To write a textbook himself. 
C. To speak to his students          D. To use old textbooks. 
42. How much does a public speaking book usually cost? 
A. About 7 dollars.     B. About 30 dollars.
 C. About 37 dollars.    D. About 90 dollars. 
C
We don't have beds in the space shuttle (航天飞机), but we do have sleeping bags. During the day, when we are working, we leave the bags tied to the wall, out of the way. At bedtime we untie them and take them wherever we've chosen to sleep. On most space shuttle flights everyone sleeps at the same time. No one has to stay awake to watch over the space plane; the shuttle's computers and the engineers at the Control Office do that. If anything goes wrong, the computers ring a warning bell and the engineers call us on the radio. On the space shuttle, sleep-time doesn't mean nighttime. During each ninety-minute flight around the earth, the sun "rises" and shines through our windows for about fifty minutes: then it "sets" as our flight takes us around the dark side of the Earth. To keep the sun out of sleep masks (眼罩). It is surprisingly easy to get comfortable and fall asleep in space, and we sleep differently. Some sleep upside down, some sideways, some right side up. When it's time to sleep, I take my bag, my sleep mask, and my tape player with earphones and float up to the flight platform. Then I get intothe bag, and float in a sitting position just above a seat, right next to a window. Before I pull the mask down over my eyes, I relax(放松)for a while, listening to music and watching the Earthby under me. When I'm in space I don't need as much sleep as I do on Earth. Maybe that's because when I am weightless, I don't feel as tired. Or maybe it's because I'm excited to be in space and don't want to waste time sleeping. 
43. What do the shuttle people do with their sleeping bags while working? 
A. Keep them where thy work. 
B. Leave them where they sleep. 
C. Place them on the beds. 
D. Fix them to the wall. 
44. During sleeping time, the job of watching over the shuttle is done by      . 
A. the shuttle's radio       B. the shuttle's warning bell 
C. people working in the shuttle 
45. How often does the sun rise to people in the space shuttle? 
A. Every 140 minutes.      B. Every 90 minutes. 
C. Every 50 minutes.       D. Every 40 minutes. 
46. What do we know about people sleeping in the space shuttle? 
A.They sleep while listening to music.
 B. They have difliculty falling asleep. 
C.They Sleep in different positions. 
D. They go to sleep when it is dark.

D 
You have probably seen ads (广告)in newspapers or on TV for mail-order shopping. Perhaps you have been sent a catalogue(商品目录)and have bought something by mail. Why do people buy things they have not seen with their own eyes? One of the reasons might be that some people believe that things can be bought more cheaply by mail. Another advantage of mail-order shopping is that it is more comfortable to sit at home and look through a catalogue than to rush around the stores. With the catalogue from a large company, you have your own shop window for almost everything you might want to buy. The mail-order business is very wide-spread. Some companies hire people to show products listed in the catalogue to possible customers. Perhaps you have had one of these people call you or come by your home. pay later on. Some companies allow a customer to pay for a product over a long period of time. People can also pay a certain percent of the total price. This is called a down payment. Then the customer pays a certain amount of money every month until the product is completely paid for. People can buy almost everything by mail-order shopping-furniture, tools and even heavy machines. 
47. People prefer to buy things by mail-order because        .
 A. they think the price is lower    B. they enjoy the shopping service
C. they can get catalogue they want     D. they can buy things from big companies 
48. What do we know about mail-order business from the text? 
A. Mail-order shops is very common nowadays. 
B. Mail-order companies respect their customers.
 C. Shopping by mail causes trouble to old people.
 D. Companies spend a lot of money sending catalogues.
 49. What might be a big problem for mail-order customers?
 A. It's possible to get what they don't like.
 B. It's easy to buy more than they can pay for.
 C. They may fail to get what they have paid for. 
D. They will wait for a long time to get the product. 
50. What does "down payment" in the last paragraph mean? 
A. The money a customer saves each month. 
B. The money a customer pays for a product.
 C. Part of the total cost a customer pays first. 
D. Part of the total cost a customer saves.


五、补全对话共5句每句满分为3分共15分。 
根据中文提示把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。 
提示:Tom询问秘书Alice有无留宫,秘书告诉他Mr. White希望将会面时间改在周五下午三点。不巧,Tom那时要去北京出差,但他周四下午有空。 
(Tom=T; Alice=A) 
T: Good afternoon, Alice.    51  ?
 A: Yes. Mr. White called and he wanted to change   52   . 
T: Oh? When does he plan to come then? 
A:   53   . 
T: Well, I don't think it's a good time. I'll   54    this Friday.
 A: Shall I call him back and fix a time again? 
T: Sure. 
A: What time is good for you then? 
T: Let me see. Thursday afternoon  55   . 
A: All right. I’ll call him right away. 
T: Thanks. 

六、书面表达满分30分 
假设你是李华。写信邀请你的关国朋友John参加玉龙山露营活动,f争挤,主要包括以下内容:
 
注意:1.开头已为你写好       
2.词数应为100左右
Dear John, 
We are going camping on Yulong Mountain this weekend.__________________________



答案
选择题答案 1.D   2.A   3.C   4.C  5. D   6.B   7.A   8.C   9.A   10. B 11.C   12.B   13.C   14.D  15.C   16.B   17.D   18.D   19.A    20.C  21.D   22.C   23.A   24.B   24.D   26A   27.D   28.A   29.D   30.A  31.C   32.D   33.B   34.C   35. B   36.A   37.B   38. D   39.A   40. A 41 .B   42. D   43. D   44.D   45. B   46. C   47.A   48.A   49. B  50.C 
五、补全对话 参考答案 
51.(Is there / Do you have) Any message for 
52.the / your meeting time 
53.(At) 3 o'clock Friday afternoon 
54. go to / be in Beijing (on business) 
55. is fine/OK/good 
评分说明:本越应补入.处每处3分共拓分.补入部分的内容恰当、语句正确、通顺的给满分。与答案不问但念思、语言无错误的不扣分。大体正确的给2分。句子结构或用词有毛病但尚能达意的给1分。句子结构或用词有严重错误的给0.5分或不给分。完全错误或只写个别单词的不给分。每句中的拼写错误每 1-2处扣0.5分不倒扣分。 
六、书面表达 
一平分原则: 1.本题总分为30,按5个档次给分
 2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。 
3.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。 
4.评分时应注意的主要内容为内容要点、应用词汇和语法的结构的丰富性和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。 
5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面评分时.应视其对交际的形响程度一以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 
6.如书写较差以至影响交际将分数降低一个档次。 

(五) One possible version: 
Dear John, 
Me are going camping on Yulong Mountain this weekend. Would you like to join us? There'll be 6 of us in the group, if you come. We'll go there by train. The train will leave at 9:30 am, and get there in two hours. We are to meet at the Railway Station Square at 8:30 Saturday morning. Since we'll spend the night at the foot of the mountain, please take your camping equipment, such as a tent and a sleeping bag. Don't forget to take your overcoat and get enough water and food. We'llcome back Sunday afternoon. If you can join us,please give me a reply soon. Best wishes, 
Li Hua